Nieuw vervoersprotocollen voor het Leerlingenvervoer

Terug naar overzicht

Het Kabinet heeft in de persconferentie van vrijdag 25 november weer een aantal coronamaatregelen (her)ingevoerd. Naar aanleiding hiervan heeft het KNV Zorgvervoer en Taxi samen met de vakbonden de vervoersprotocollen aangepast, met name het protocol zorgvervoer voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.

De betreffende protocollen kunt u vinden op de website van het KNV  CORONAPROTOCOLLEN

De wijzigingen hebben onder andere het doel om de chauffeurs en de andere kinderen te beschermen. Wat dit betekent wordt hieronder uitgelegd.

Milde klachten? – dan niet mee in het vervoer

Het zogenaamde ‘snottebellenbeleid’ is aangepast conform de richtlijnen van het RIVM. Dit komt erop neer dat vier- tot twaalfjarigen zelfs bij lichte verkoudheidsklachten niet meer mogen worden vervoerd.

Mondkapje in het vervoer

In het protocol wordt aangegeven dat alle leerlingen in het speciaal (basis-) en het voortgezet (speciaal) onderwijs een niet-medisch mondkapje dragen tijdens het vervoer. Dit is een dringend advies.

Leerlingen die geen gebruik kunnen maken van een mondkapje vullen een verklaring in. Deze verklaring is te vinden op de website van de rijksoverheid of door op onderstaande link te klikken:

EIGEN VERKLARING UITZONDERING MONDKAPJESPLICHT

De verklaring dient ingevuld aan de leerling meegegeven te worden en op verzoek aan de chauffeur getoond.

 

Wanneer gaat dit in?

De protocollen gaan maandag 6 december a.s. in. Onze chauffeurs zijn ook op de hoogte gebracht van de wijzigingen. In het begin van de eerste week wordt nog enige coulance betracht.

Echter willen wij u er wel op wijzen dat het eindoordeel voor toegang tot het vervoer, volgens het protocol, bij de chauffeur ligt.

 

Tot slot

Het doel van alle maatregelen is, dat het vervoer op zo’n veilig mogelijke wijze doorgang kan vinden. Daarmee wordt gepoogd te voorkomen dat uiteindelijk geen vervoer meer mogelijk is.

Wij rekenen op uw begrip en medewerking, waarvoor bij voorbaat onze dank!

 

Nieuwsbrief

Andere diensten

Recente nieuwsberichten

augustus 23, 2021

Chauffeur leerlingenvervoer

Functiebeschrijving Taxi Dorenbos is gespecialiseerd in personenvervoer in Noord-Nederland. Vanuit de vestigingen in Groningen, Assen, Hoogeveen, Emmen, Drachten en Leeuwarden […]

Lees meer

augustus 18, 2021

Leerlingenvervoer 2021 – 2022

Geachte ouders/verzorgers,Uw zoon/dochter mag komend schooljaar gebruik maken van het schoolvervoer dat verzorgd wordt door Taxi Dorenbos. Via het ouderportaal […]

Lees meer