Even voorstellen:

De Historie van Taxi Dorenbos b.v.
Jan Dorenbos is ondernemer in hart en nieren. Van begin af aan wordt hij gedreven door ambities en wil hij het bedrijf groot maken.
Onder zijn toezicht groeit Dorenbos uit tot het omvangrijke autobedrijf dat het nu is.

De geschiedenis van de onderneming begint in 1955, met Sip Dorenbos, de
vader van Jan, die de garage en het tankstation aan het Westeind in Norg
opent. Op 19-jarige leeftijd komt Jan als monteur in de zaak werken en vijf
jaar later, in 1976, neemt hij het bedrijf van zijn vader over.

BergingDorenbos beschikt op dat moment over een garagebedrijf met twee personeelsleden, drie taxi’s en een kraanwagen. In de daarop volgende decennia vinden er aanzienlijke ontwikkelingen plaats. In 1979 wordt er een showroom aan de garage gebouwd.
In 1982 opent Jan een schade- en bergingsbedrijf in Langelo, waar een paar jaar later een loods aangebouwd wordt.

Weer een paar jaar later koopt Dorenbos twee stukken grond in Norg waar hij een tweede showroom van ongeveer 675 vierkante meter bouwt.

txkeurAllemaal belangrijke mijlpalen, net als de overname van Taxi Siegers in Roden,Taxi 2000 in Nieuw-Amsterdam en Taxi Roelfsema in Tynaarlo.
Maar de grootste ommekeer voor het bedrijf komt met de gunning van het WVG-vervoer (Wet Voorziening Gehandicapten) voor de gemeenten Assen, Aa & Hunze en later gemeenten Noordenveld en Tynaarlo, contracten die een enorme hoeveelheid werk opleveren. Het complete taxibedrijf verhuist in 2003 naar Assen.

Tegenwoordig is het vervoerbedrijf operationeel in Noord-Nederland vanuit Assen, Emmen en Hoogeveen. Bij de vestiging in Emmen is sinds kort ook een Truck- en Carwash te bezoeken.